Kesä on mennyt ja lomat. Koululaiset ovat palanneet opintielle ja työntekijät työhön. Monelle on vaikea palata arkeen, koska kiusaaminen on hyvin yleistä näissä kuvioissa.

Mikäli työyhteisössä on heikko virallinen organisaatio, ottaa epävirallinen organisaatio vallan. Silloin virallista organisaatiota pompotellaan ja otetaan kiusaamisen kohteeksi joitakin työntekijöitä, että huonolla itsetunnolla varustetut epävirallisen organisaation jäsenet saavat pönkitettyä omaa asemaansa ja egoaan. 

Kirjastosta osui käteeni semmoinen kirja, kuin Organisaatio psykologia. Se aukaisi silmät kerta heitolla. Se avasi silmät huomaamaan virallisen ja epävirallisen organisaation kuviot. Kun epävirallisen organisaation henkilöt puhuivat ja ja kulkivat ohi, niin tiesin missä ollaan menossa.

Myös liikenteessä ilmenee häirintää ja kiusausta monella tasolla. Edessä hidasteltiin ja kun lähdin ohittamaan, ohitettava kiihdytti eikä päästänyt ohi ja takaisin omalle kaistalleni enkä pois moottoritieltä. Tässä oli törkein esimerkki. Aloin opiskella myös liikenne psykologiaa. Silmäni avautuivat ja ovat pysyneet edelleen auki. Nykyisin huomaan melko pienistä liikenne eleistä, että mikä on homman nimi ja onko ratin takana kortiton, huume hörhö, vai luonne häirikkö.

Myös koulumaailmassa kiusataan. Ne vain ei tule välttämättä vanhempien tietoon. Siihen vaikuttaa opettajan välinpitämättömyys ja kiusaajien vanhempien asema yhteisössä!